Fasadrenovering i Göteborg

Söker ni totalentreprenad för fasadrenovering?

Vi har under åren genomfört ett flertal större fasadrenoveringar i Göteborg där vi tagit hand om kundens alla behov.

Begär gratis offert

eller ring 031-7978773

Söker du någon som kan ta helhetsansvar för ert projekt?

Då har du hittat rätt. Som huvudentreprenör tillhandahåller vi alla typer av tjänster som kan behövas för er fasadrenovering. Vi har inom företaget duktiga målare, snickare och murare och om det skulle behövas andra yrkesgrupper har vi stort kontaktnät inom Göteborg.

Lång erfarenhet av projektledning vid fasadrenovering

När man genomför fasadrenoveringar är det många typer av arbeten som måste utföras.

Det kan vara allt från ställningsmontage, tvätt, murning, plåtarbeten, snickeri eller fasadmålning. Vi kan som huvudentreprenör bistår er som kund med de bästa inom flera områden. Vi kommer ta fram det bästa priset och vi tar allt ansvar och leder hela projektet från start till mål. Vi har ett stort kontaktnät och har under flera år skapat goda relationer med både stora som små hantverkarföretag, allt för att kunna skräddarsy ett förslag som passar er fasad och ekonomi. Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert. Vi utför fasadrenoveringar i Göteborg och kringliggande kommuner. 

Fasaden är ansiktet utåt för er fastighet men den är också skyddet. Alla fasader är unika och har olika kvalitet som måste tas i beaktning när man utvärderar fasadrenoveringar. Sprickor, putssläpp, mögel och smuts är sådant som påverkar livslängden för en fasad. Om man väntar för länge med en fasadrenovering eller målning förvärras materialet, oavsett trä eller puts. Det gäller därför att åtgärda dessa eventuella fel och sedan måla över för att få ett långvarigt skydd. Det är även viktigt att ta hand om övriga material och ytor såsom fönster och plåtar. Vi har kunskap inom alla områden och leder projektet för bästa möjliga resultat.

Bas PU fasadrenoveringheta arbeten renoveringID06 fasadrenovering

Fasadmålning & Renovering

Storgatan

På Storgatan i Göteborg utförde vi en målning av hela fasaden samt viss renovering av puts innan vi målade. Renoveringen avsedde lagning av bom, hål och större sprickor.

Plåt- & Fasadrenovering

Viktoriagatan

På Viktoriagatan i Göteborg utförde vi en omfattande renovering av putsfasaden sommaren 2018. Vi lagade bom, stuckatur samt bytte ut alla fasadbleck på hela fasaden. Jobbet avslutades självklart med att vi målade hela fasaden och fönstren.

Byte av puts till träpanel

Brämaregården

Vid Brämaregården i Göteborgs bytte vi fasad på en fastighet under vintern 2020-2021. Vi bytte ut den gamla putsfasaden till en mer klassisk träfasad, samt renoverade balkonger och bytte ut plåtar.

Färgborttagning & Renovering

Götabergsgatan

På Götabergsgatan i Göteborg utförde vi 2017 en omfattande färgborttagning av all gammal färg. Därefter lagade vi bom och sprickor och målade fasaden och fönstren.

Vi tillhandahåller följande tjänster

  • Ställningar
  • Målare
  • Murare
  • Snickare
  • Plåtslagare
  • Med mera

Renovering av Putsfasader

När man fasadrenoverar puts är det viktigt att undersöka så putsen inte har bom eller sprickor.

Med bom menas ett putssläpp av det yttre lagret. Både sprickor och puts förvärras av att vatten tränger in genom ytskiktet och fryser, vilket gör att vattnet expanderar och spränger upp sprickan eller putssläppet ytterligare. Man åtgärdar detta genom att knacka eller fräsa ur partiet och lägga på ny puts. Efter detta är det viktigt att lägga på ett slags grundfärg för att få den nya färgen att fästa ordentligt. Det är också viktigt att använda rätt puts vid fasadrenoveringar. För hårt puts gör att materialet inte fäster ordentligt över tid och risken för nya putssläpp och sprickor ökar. Det finns väldigt många olika typer av putsade fasader och därmed olika metoder och material. Detta är viktigt att undersöka innan man påbörjar en renovering av sin fasad. Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer.

Renovering av Träfasader

Vid fasadrenovering av trä undersöker vi alltid till vilken grad man behöver renovera.

I vissa fall räcker det med att man byter ut vissa hårt åtgångna brädor som börjat ruttna och ibland är det bäst att byta hela väggar eller fasader. Oavsett vad man beslutar krävs ett fackmannamässigt arbete och metod. Först river man den befintliga panelen. Därefter kan i vissa fall nya läkt behövas, vilka monteras för att därefter montera den nya panelen på plats. Om man renoverar en hel fasad ska man överväga att sätta ny vindpapp, eventuellt tilläggsisolera. Oberoende typ av panel som ska monteras ska man alltid vara noga med att grundmåla träet men också grundolja utsatta ändträn. Det är viktigt att foga utsatta kanter och bygga över bleck så vattnet leds bort på ett korrekt sätt. Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer.