Fasadmålning i Göteborg

Vi utför fasadmålning av fastigheter och villor

Vi har stor kunskap inom fasadmålning och vår långa erfarenhet gör att du alltid får bästa resultat och pris.

Begär gratis offert

eller ring 031-7978773

Vi har utfört hundratals fasadmålningar i Göteborgsområdet.

Vi har specialiserat oss på måleri av trä, plåt- eller putsfasad. Söker du någon som har stor kunskap och ger bra pris så har du hittat rätt. Kontakta oss idag för en offert.

Kunskap är A och O

När man utför en fasadmålning är det absolut viktigaste att man som målare har stor kunskap om färger och materialen i fasaden.

Det finns många olika typer av fasader som kräver olika typ av målning. Det finns också fler olika typer av färg som man behöver ha koll på. Alla puts- eller träfasader är inte målade med samma typ av färg. Vi går alltid in och noga kollar vilken färgtyp ni har på er fasad för att säkerställa att vi målar på den bäst lämpade färgen för er fasad. Det gäller också att kunna se svårigheter med en målning så man inte under projektets gång råkar ut för oförutsedda problem som kan orsaka fördröjning eller i värsta fall högre pris. Vi har genomfört hundratals fasadmålningar i Göteborg med omnejd och vet vad vi står inför och kan därmed ge dig som kund bästa offert och tillvägagångssätt men framförallt till ett riktigt bra pris. Vill du att vi åker ut och tittar på din fasad så är du välkommen att kontakta oss.

Bas PU fasadmålningID06 fasadmålning

Tvätt & Fasadmålning

Storgatan

Tvätt och målning av fasad utfört på Storgatan i Göteborg. Denna putsfasad är väldigt gammal men i gott skick så förutom grundarbete utfördes även tvätt och målning.

Måleri av villor

Hildedal

I Hildedal i Göteborg genomförde vi under 2016 omfattande måleri av en bostadsrättsförening som bestod av över 15 radhus samt ett lägenhetshus.

Målning av träfasad

Redbergsplatsen

På detta äldre landshövdingehus vid Redbergsplatsen utförde vi renovering, tvätt och målning av väggarna, sockel samt fönster.

Putsrenovering & målning

Götabergsgatan

På denna fina innergård på Götabergsgatan har vi renoverat fasaden, tagit bort all tidigare färg och därefter målat alla väggar och fönster med otroligt fint resultat.

Vi tillhandahåller detta utöver fasadmåleri

  • Ställningar
  • Tvätt
  • Murning
  • Snickeri
  • Plåtslageri
  • Med mera

Målning av Putsfasader

Vid målning av putsfasader är det otroligt viktigt att först säkerställa skicket på putsen.

Om man börjar måla på en dålig fasad kan vi lova att det inte håller i längden. Det finns ofta bom eller sprickor i en putsfasad, vilket gör att putsen riskerar att gå sönder ännu mer eller i värsta fall trilla ner. Läs mer om våra tjänster inom fasadrenovering här. Man behöver också säkerställa vilken typ av färg som finns under eller ibland vilka. Ja ibland ligger det faktiskt flera äldre lager av färg på putsfasader då man haft olika metoder under årens lopp. Till exempel kan det ligga en linoljebaserad färg underst och en silikatbaserad färg ytterst. Man kanske till och med behöver avlägsna alla tidigare färglager om det är för dåligt skick.

När man gjort ovanstående och fastställt underlag samt gjort eventuella fasadrenoveringar kan målningen börja. Färgen är otroligt viktig och vi använder alltid premiumfärg för att vi ska kunna hålla den garantilängd vi gör. Själva målningen sker med spruta, roller eller pensel. Det gäller att få en fin yta med fina linjer och jämnt resultat när man målar fasader av puts. Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer.

Målning av Träfasader

Vid målning av träfasader är det även här viktigt att säkerställa kvaliteten på underlaget.

Träet är faktiskt den största faktorn till ett långvarigt resultat vid målning av träfasader. Självklart är målningen också viktig men kvaliteten på träet och hur fasaden är uppbyggd spelar oerhört stor roll. Ett sekelskifteshus med hårt gammalt kärnträ håller väldigt mycket bättre än ett nyproducerat trähus. Ibland behöver man byta ut brädor eller skrapa fasaden innan man målar och om man har en träfasad i dåligt skick är grundarbetet otroligt viktigt och kommer stå för den största kostnaden. När man har ett fast och friskt underlag kan man börja måla. Vi grundoljar och grundmålar alltid nytt eller skrapat trä för att därefter stryka på två lager med fasadfärg. Det gäller också här att undersöka vilken typ av färg som väggen tidigare målats med. Vissa typer av färger kräver att man fortsätter med samma och ibland kan man byta till något mer modernt färgsystem. Hör av dig till oss om du vill veta mer.